Ultimele Știri

Numărul morţilor în accidentul din Brăila crește. Cadavrul unui copil a fost găsit sub autocar

Numărul morţilor în accidentul din Brăila se ridică la 3, un copil fiind găsit decedat sub autocar

autocar braila accident

Un alt copil a fost găsit decedat, după repunerea pe roţi a autocarului cu cetăţeni moldoveni răsturnat în judeţul Brăila, numărul persoanelor care au murit în accident ajungând astfel la trei, transmite MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian, a spus că, după ce pompierii au ridicat autocarul şi l-au repus pe roţi, sub acesta a fost găsit cadavrul unui copil despre care se cunoştea faptul că a fost pasager în vehicul, însă figura dispărut.

Astfel, numărul morţilor se ridică la trei, fiind vorba de un adult şi doi copii.

Potrivit comisarului șef Bogdan Zotoi, şeful Poliţiei Rutiere Brăila, cu 20 de minute înainte de producerea tragediei, autocarul a trecut prin faţa unui echipaj de Poliţie Rutieră, iar poliţiştii nu au constatat că şoferul ar fi depăşit viteza legală.

Conform lui Zotoi, din cele 38 de persoane aflate în autocar, numai trei au scăpat tefere şi au stat deja de vorbă cu poliţiştii, însă au declarat că nu îşi amintesc decât momentul în care vehiculul s-a răsturnat.

În autocar se aflau 38 de oameni, dintre care 34 cetăţeni moldoveni, doi cu dublă cetăţenie română şi bulgară, iar cei doi şoferi sunt turci.

Potrivit comisarului şef Zotoi, bărbatul care se afla la volan a scăpat cu răni uşoare, în timp ce şoferul de rezervă a suferit răni la cap şi a fost transportat de urgenţă la spital.

În acelaşi timp, poliţiştii care fac cercetarea la locul accidentului au constatat că documentele aflate în bordul maşinii au fost afectate de ploia torenţială şi speră că diagrama înregistrată de aparatul tahograf, care a înregistrat timpii de odihnă ai şoferului şi care a fost ridicată de reprezentanţii Ministerului Transporturilor, nu a fost distrusă de apă.

Între timp, răniții au fost duși cu ambulanțele la Spitalul Județean Brăila, unde toți medicii de pe secții au coborât la Unitatea de Primiri Urgențe. În plus, trei elicoptere SMURD se află în așteptare, pregătite să preia răniții a căror stare se agravează.

Autocarul, înmatriculat în Turcia, făcea curse regulate pe ruta Istanbul-București-Chișinău şi s-a răsturnat, miercuri dimineață, pe DN 2B (E 87), la Baldovinești, în apropierea orașului Brăila.

Conform polițiștilor, accidentul s-a produs într-o curbă ușoară la stânga, în condiţiile în care în zonă ploua torenţial, iar şoferul nu ar fi schimbat direcția de mers în curbă, ci ar fi mers înainte, lovind două indicatoare rutiere, după care autocarul s-a răsturnat în șanț.

Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, care presupune implicarea forțelor din județele limitrofe, astfel că au fost mobilizate echipe de la Brăila și Galați.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*