Numărul miliardarilor din întreaga lume a ajuns la un nou record în 2015

  • Adrian Marinescu
  • 8 august 2016
  • Economie
milionari

Numărul miliardarilor din întreaga lume a crescut la 2,473 în 2015, un nou record, potrivit firmei de cercetare Wealth-X. Deşi clubul miliardarilor devine din ce în ce mai aglomerat, în lume există în continuare un singur miliardar la fiecare 2,95 milioane de oameni.

Zicala cum că cei bogaţi devin şi mai bogaţi pare a fi adevarată deoarece averea totală a miliardarilor a crescut cu 5,3% la 7700 de miliarde de dolari.

Finanţele încă este în continuare domeniul cel mai popular în rândul miliardarilor, dar de notat este faptul că numărul acestora din aceast domeniu a scăzut cu 5,5% şi valoarea averilor lor a scăzut cu 6,6%.

Asia este regiunea unde apar cei mai mulţi miliardari, numărul lor ajungând la 645 (creştere cu 15,2%), iar averea lor a crescut la 1690 de miliarde de dolari.

Cel mai întâlnit hobby printre miliardari este filantropia, adică 56,3% dintre miliardari donează bani pentru o cauză sau alta. Alte hobby-uri întâlnite printre miliardari sunt: călătoria, arta, politica şi iahting-ul.

Cash-ul este foarte important pentru cei mai bogaţi oameni de pe glob, aceştia preferând să vândă bunuri pentru a obţine lichidităţi.

Doar 8 femei au intrat anul trecut în acest club select. Clubul miliardarilor s-a extins cu 148 de nume noi, dintre care 140 de bărbaţi, scrie Business Magazin.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *