Ultimele Știri

Numărul accidentelor grave produse în perioada Paștelui a scăzut cu 20%

Vești bune de la Poliţia Rutieră. Numărul accidentelor grave produse pe drumurile din România în perioada Paştelui a scăzut faţă de anul trecut. Totuşi, indisciplina unora dintre conducătorii auto a generat și evenimente rutiere grave, iar 108 şoferi au fost prinşi băuţi la volan.

40 de accidente s-au produs pe drumurile din România în zilele de 10, 11 și 12 aprilie, potrivit datelor oficiale furnizate de Poliția Rutieră. Zece oameni au murit în urma acestor accidente, iar peste 20 au fost grav răniți.

În aceste zile, cei 2.000 de agenți au aplicat peste 17.500 de sancțiuni. Peste 1.000 de șoferi au rămas fără permis de conducere, iar câteva sute de certificate de înmatriculare au fost reținute, asta deoarece mașinile nu erau în regulă sau nu erau plătite toate taxele de drum.

Din cele peste o mie de permise de conducere reținute, aproape 150 au fost din cauză că șoferii au consumat băuturi alcoolice înainte să se urce la volan.

Polițiștii le recomandă șoferilor să fie foarte atenți, pentru că traficul începe să se aglomereze după vacanța pascală.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*