Ultimele Știri

Nu vrem MEGA-MOSCHEE în București !

moschee

Cum nu se putea mai frumos la București ar urma să se construiască cea mai mare moschee din Europa. În timp ce majoritatea statelor europene se confruntă cu afluxul de imigranți din țările arabe și africane, adepți ai cultului islamic, politicienii noștrii s-au gândit că ei au nevoie de o mega-moschee.  

Nu suntem rasiști sau anti-islamici, dar această acțiune poate avea efecte nedorite pentru cetățenii României. Un număr de 18.861.900 de persoane şi-au declarat religia la Recensământul din 2011, 86,5% arătând că sunt ortodocşi, 4,6% romano-catolici, 3,2% reformaţi, 1,9% penticostali, potrivit rezultatelor definitive privind populaţia anunţate joi de INS. Ponderi între 0,4% şi 0,8% au înregistrat următoarele religii: greco-catolică (0,8%), baptistă (0,6%) şi adventistă de ziua a şaptea (0,4%). Persoanele de altă religie decât cele prezentate mai sus reprezintă 1,8% din total, între care și musulmani. Fără religie” sau atei s-au declarat 0,2%. 

Date oficiale arată că în Bucureşti trăiesc aproape 10.000 de musulmani. Aproape jumătate sunt cetăţeni străini, veniţi cu afaceri, la studii, prin căsătorii sau cu alte interese. Cea mai mare comunitate musulmană se află însă în Dobrogea şi numără peste 70.000 de persoane. 

Muftiatul Cultului Musulman din România va construi, lângă Romexpo, o moschee. Clădirea va avea dimensiuni spectaculoase și va servi ca moschee, bibliotecă, săli de curs și spații de cazare, totul pentru comunitatea musulmană. Clădirea multifuncțională, va servi ca centru cultural și se va ridica pe o suprafață de 11.000 de metri pătrați.

„Vom construi cea mai mare moschee dintr-o capitală europeană. Faptul că terenul ne-a fost atribuit nouă, comunităţii musulmane, de către Guvern, vorbeşte de la sine despre respectul şi înţelegerea etnică din România“, afirmă muftiul Iusuf Murat, liderul spiritual al musulmanilor.

Centrul va fi construit pe un teren primit prin Hotărâre de Guvern, la finalul lunii mai și a fost estimat la o valoare de 17,2 milioane de lei iar costurile contruirii se vor ridica la trei milioane de euro.

Unul dintre cei mai cunoscuţi istorici, academicianul Neagu Djuvara, priveşte proiectul cu scepticism.

„Eu consider că este absolut inadmisibil ca o ţară care sute de ani a luptat împotriva instalării unor elemente religioase musulmane să fie cea care să devină un centru de răspândire a islamului. E absolut de neconceput”, a declarat cunoscutul academician Neagu Djuvara.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a criticat duminică proiectul de construire a celei mai mari moschei din Europa la Bucureşti, considerând că aducerea studenţilor musulmani în ţară reprezintă „cel mai mare risc”.

„Avem un premier care stă pitit pe la Istanbul. Şchiop, dar a luat decizia cu moscheea, ceea ce ne face să ne gândim că a fost operat la cap, nu la picior. E o poveste, dacă n-ar fi tragică, ar fi comică (…) Astfel de decizii sunt nesăbuite, dacă nu chiar antinaţionale. Avem o minoritate de 60-70.000 de musulmani, avem moschei la Constanţa, dar să faci cea mai mare moschee din Europa si sa aduci 600.000 de studenţi mulsulmani.(…) Nu există risc mai mare decât să aduci studenţi musulmani în ţară”, a spus fostul preşedinte.

Mai mult, fostul preşedinte consideră că această decizie trebuia discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi că proiectul trebuie respins.

Pe noi de ce nu ne-a întrebat nimeni dacă vrem mega-moschee în Capitală?

Ca de obicei cetățenii sunt puși în fața faptului împlinit din cauza deciziilor luate de un Guvern incompetent. Cetățenii ar trebui consultați înainte de a fi aprobate astfel de proiecte care pot aduce o atingere gravă interesului național și cultural al poporului român. Îl putem înțelege pe domnul Viorel care se ascunde de cătușe prin serai, dar asta nu înseamnă că putem accepta astfel de proiecte. 

Oare ce ar spune martiri neamului care și-au dat viața lor și a copiilor pentru a apăra România de semilună? Ce ar spune Brâncoveanu, Mihai Viteazu, Mircea cel Bătrân, Ștefan cel Mare, Iancu de Hunedoara, Vlad Țepeș și alți eroi care au apărat cu strășnicie pâmântul României.

Constantin Brâncoveanu și cei patru fii ai săi (Constantin, Ștefan, Radu și Matei) și cu sfetnicul Ianache Văcărescu au fost scurtați de cap pe eșafodul de la Istanbul pentru că nu au vrut să își renege credința. De ce să ne renegăm noi eroii și martirii pentru a accepta această mega-moschee în inima Bucureștiului?

România are nevoie de demnitate nu de cap plecat în fața marii puteri de la Răsărit (Turcia) care începe din nou să își lanseze influența asupra clasei politice binevoitoare de la București. Ne-au trebuit sute de ani și un rege neamț pentru a scăpa de Poarta de la Stambul.

De ce vor politicienii noștrii vor să fim iar călcați în picioare?

Comentarii prin Facebook

4 Comentarii on Nu vrem MEGA-MOSCHEE în București !

  1. Inadmisibil!!Cel mai nesabuit lucru!!!!

  2. Like daca nu sunteti de acord cu moscheea -> https://m.facebook.com/profile.php?id=1624201861159480

  3. Buna ziua, eu ca un turc si musluman nu vad nici un benefici in acest caz pentru muslumanilor din Bucuresti. Oricum muslumani au destule moschee. In crangasi, in piata unirii, in voluntari doar cateva care le stiu. Deci nu este necesar intr-o tara 85% Ortodox sa faci acea moschee. Chiar nu e cazul, noi traim aici in pace si cu respectul oamenilor in jurul nostru. Eu personal nu vreau sa fie asa ceva

  4. Eu sunt musluman si nu sunt de acord cu acest moschie, totul depinde de cat muslumani sunt in Bucuresti si cat dintre ie sunt religiosi si sa duc la moschie! in acest proportie sa calculeaza cat de mare trebuie sa fie si nu in allt mod si siguri numararea sa face numai pe baza sa cetatianii Romanii, restul sa fac in terile lor.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*