Ultimele Știri

Nu vrei să înveţi limba germană, nu primeşti ajutor social! Înseamnă că nu vor să se integreze

kurz

Refugiați care refuză să participe la cursuri de formare specială şi integrare în Austria, ca parte a unui nou program, nu vor mai primi ajutoare sociale, a declarat ministrul austriac de Externe Sebastian Kurz.

„Cei care nu sunt dispuși să învețe limba germană, care nu doresc să facă parte din piața forței de muncă, care nu sunt gata să participe la un curs de integrare, se vor confrunta cu tăierea ajutoarelor sociale”, a declarat Kurz la forumul economic de la Davos, adăugând că, „este un pas următor absolut necesar.”

„Fluxul de migranți ar trebui să fie redus, iar cei care au dreptul de a obține azil, ar trebui să fie integraţi în societate”, a adăugat ministrul.

Cuvintele sale au fost reiterate de Markus Wallner, șeful regiunii de vest Vorarlberg  din Austria. „Aici poate fi în cele din urmă nici un comportament de evitare. Mai exact, dacă cineva evită participarea la cursul de formare, ajutorul social ar trebui să fie redus”, a spus el, citat de postul public austriac ORF.

Cursurile vor acoperi valorile de bază cuprinse în constituția țării, drepturi egale și tratament egal între bărbați și femei, precum și alte principii democratice. Cursurile sunt organizate de către Fondul de integrare austriac cu un buget total al proiectului în valoare de 5 milioane de euro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*