Ultimele Știri

”Nu știu ce a avut în minte” – Dragnea îl critică pe Cîmpeanu după ce a dispus căutarea de locuri în cămine pentru refugiați

dragnea

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat „surprins” de ordinul dat de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, privind evaluarea spaţiilor din cămine pentru eventuala primire a imigranţilor, spunând că acesta ar trebui să fie „mai ponderat” în comunicarea publică, relatează Mediafax.

„Eu nu ştiu ce a avut în minte domnul ministru al Educaţiei, dar eu cred că ar trebui să fie mai ponderat şi el, şi toţi miniştrii, şi această acţiune trebuie să fie sub o coordonare unitară”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a precizat că nu a vorbit cu Sorin Cîmpeanu şi nici nu ştie dacă şi cu cine s-a consultat acesta, fiind „surprins” de acţiunea ministrului. Mai mult, Dragnea spune că în astfel de chestiuni doar CSAT poate dispune măsuri şi trebuie să aibă o strategie bine pusă la punct.

„În situaţii de genul acesta trebuie să fie din partea instituţiilor abilitate o coordonare şi o comunicare unitară. (…) Românii sunt foarte îngrijoraţi şi orice comunicare necoordonată pe acest subiect nu face decât să crească îngrijorarea în rândul românilor”, a mai spus Liviu Dragnea.

Ministerul Educaţiei a solicitat marţi, universităţilor şi inspectoratelor şcolare judeţene să identifice evantuale spaţii de cazare pe care ar putea să le pună la dispoziţia refugiaţilor ce ar ajunge în România, fără afectarea procesului de învăţământ.

Marţi, inspectoratele judeţene din ţară şi universităţile au primit de la Ministerul Educaţiei solicitarea de a transmite o situaţie a locurilor de cazare disponibile în căminele liceelor şi în campusurile universitare, care ar putea fi puse la dispoziţia refugiaţilor ce ar ajunge în România, în cazul în care numărul acestora ar fi mai mare decât capacitatea de cazare din cele şase centre prntru imigranţi.

”Ministerul Educaţiei răspunde la toate solicitările Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. (…) Ministerul Educaţiei poate acorda sprijin, de exemplu, pentru cazare şi consiliere psihologică”, au declarat reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la finalul şedinţei de coaliţie, că poziţia expimată de preşedintele Klaus Iohannis legată de primirea refugiaţilor în România este foarte „clară”, respectiv statul român poate primi maximum 1780 de imigranţi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*