Nu mai au de ales! Românii din Marea Britanie, puternic afectați: ”Suntem într-un mare haos! Va trebui să ne căutăm de lucru în altă parte”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 30 iunie 2016
  • Social

Comunitatea românească din Marea Britanie este deja afectată de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și se așteaptă la ce-i mai rău în perioada care urmează.

Cei mai mulți dintre români declară că s-a instalat o stare de haos și că este foarte probabil să se întoarcă acasă sau să-și caute de lucru în alte țări.

Suntem consternaţi cu toţii. Nimeni nu se aştepta la o victorie a taberei anti-UE, aşa că suntem într-un mare haos”, spune Răzvan. Despre comunitatea românilor, tânărul spune că există deja “o certitudine că va trebui să ne căutăm de lucru în altă parte. Dacă referendumul va fi validat, toate drepturile de şedere ale românilor se pierd. Cei care au mai puţin de cinci ani de rezidenţă în UK trebuie să plece sau vor fi expulzaţi. Este un coşmar”, a declarant Răzvan Ionaşcu, pentru “Adevărul”.

La rândul său, Mădălin Pop (27 de ani), un sătmărean care munceşte în Anglia de şapte ani, spune că el şi soţia sa se pregătesc să vină acasă dacă Marea Britanie va implementa măsuri restrictive pentru imigranţi.

“Dacă e aşa cum se spune şi reglementările economice se vor schimba pentru cei care nu sunt englezi, atunci chiar nu mai are rost să stăm. Ne pregătim bagajele şi venim acasă”, afirmă Mădălin Pop.

Şi focşăneanul Gabriel Chelaru (38 de ani), profesor de Limba franceză la o şcoală primară din Londra, este îngrijorat: “Toată lumea e cu nervii la maximum. Profesional, nu ştiu încă cum voi fi afectat”.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *