Ultimele Știri

Nu există suspiciuni de Ebola! Medicii au confirmat că românul venit din Africa are malarie

Deși au existat suspiciuni a unui prim caz de Ebola în România la un gălăţean în vârstă de 33 de ani revenit în ţară din Guineea Ecuatorială, medicii Spitalului „Victor Babeş” din capitală, în care este internat pacientul, au dezmințit faptul că pacientul ar prezenta simptome similare bolnavilor de Ebola.

Gălățeanul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a fost transportat de urgenţă în cursul zilei de ieri la Spitalul „Victor Babeş” din cauza unei recidive a malariei, boală cu care s-a infectat în Guineea Ecuatorială.

Potrivit şefului Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, dr. Mihai Polinschi, bărbatul a revenit în ţară la 18 octombrie, din Guineea Ecuatorială, unde a lucrat în construcţii. După ce a ajuns în România, bărbatul s-a simţit foarte rău şi s-a internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti, unde a fost diagnosticat cu malarie.

Trei zile mai târziu, el a cerut externarea, motivând că se simte mai bine şi doreşte să ajungă la părinţii săi din Galaţi. După care la o zi distanță, bărbatul a acuzat dureri foarte mari, febră şi frisoane și a fost reinternat la „Victor Babeş” din București.

Managerul spitalului a elucidat cazul, subliniind că în acest caz nu există suspiciuni de Ebola şi că este vorba despre o nouă recidivă a malariei.

„A avut multiple recidive ale bolii. Ce să facem cu el? Nu este caz de izolare. Se poate trata şi acasă. Dacă am fi avut suspiciuni de Ebola, l-am fi trimis la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”. Nu a fost cazul, pentru că s-a confirmat diagnosticul de malarie”, a explicat dr. Emilian Imbri.

Ebola a provocat moartea a 4.877 de persoane din 9.936 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi Statele Unite), potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*