Ultimele Știri

Noul preşedinte FIFA va fi ales în luna decembrie

Cei 17 ani de domnie ai lui Sepp Blatter la şefia FIFA se vor încheia în luna decembrie, când vor avea loc alegerile pentru preşedinţia forului internaţional.

Deşi n-a avut loc încă o ședință extraordinară a Comitetului Executiv al FIFA, data alegerilor se vehiculează că va fi 16 decembrie, conform unor surse BBC.

Reprezentanții tuturor celor 209 asociații membre forului mondial vor fi invitaţi în Zurich pentru a alege un nou preşedinte FIFA la mijlocul lunii decembrie, fiindcă aceasta este opțiunea preferată a lui Blatter, care vrea să plece cât mai repede din fruntea organizaţiei.

Decizia finală de antedatare a alegerilor se va lua în luna iulie, când comitetul executiv al FIFA se va reuni de urgenţă.

Până atunci, candidaţii la preşedinţie se înmulţesc.

Candidaţi presedintie FIFA

Cele mai mari şanse de a deveni succesorul lui Blatter, le are preşedintele UEFA, Michel Platini, care încă nu şi-a anunţat oficial candidatura, însă şi-a exprimat dorinţa de a ajunge în fotoliul elveţianului încă de anul trecut.

Fiind buni prieteni cu Blatter, Platini a refuzat să fie contracandidatul lui la precedentele alegeri, dar nu a exclus că va încerca în luna decembrie.

Deţinătorul a trei „Baloane de Aur” l-a criticat intens pe actualul preşedinte în această perioadă a scandalurilor de corupţie, cerându-i chiar demisia.

Prinţul Ali bin al-Hussein va candida din nou pentru rolul de preşedinte al FIFA, după ce a pierdut în faţa lui Sepp Blatter la alegerile din această lună.

Fostul vicepreşedinte al forului internaţional, sud-coreeanul Chung Mong-joon a declarat că va lua şi el în considerare o eventuală depunere a candidaturii pentru şefia FIFA.

Ceilalţi candidaţi sunt: şeicii Salman bin Ibrahim al-Khalifa şi Ahmad Al-Fahad Al-Sabah, foştii fotbalişti Michael van Praag, Luis Figo, Jerome Champagne, Zico şi David Gill, David Ginola.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*