Ultimele Știri

Noul plan al Gabrielei Firea! Sportivii sunt indignați

Primarul general al Capitalei, Gabriel Vrânceanu Firea, a anunțat că vrea să introducă o serie de schimbări cu privire la activitățile care au loc pe străzile Capitalei. Pe lângă activitățile culturale, aceasta este decisă să interzică  Maratonul Internaţional Bucureşti.

Decizia a stârnit numeroase controverse pentru că Maratonul Bucureşti, care în octombrie ar trebui să fie la a noua ediţie, a devenit o reală tradiție, fiind înscrisă în circuitul mondial.

Deşi măsura nu s-a discutat încă în Consiliul General al Primăriei Bucureştiului, ea se aplică deja efectiv, reclamă Mihai Deneş, de la Asociaţia Adevăraţii Veloprieteni România, organizator al unui eveniment ciclist căruia i s-a interzis să-l desfăşoare, deşi legea nu permite edililor acest lucru, conform ProSport.

„Chiar in acest weekend, circulatia din Capitala a fost blocată și asta nu pentru că erau foarte multe mașini în trafic – lumea era pe la mare, pe la munte, au plecat mulți în concediu – ci pentru că se aprobă foarte multe evenimente stradale în centrul Capitalei, fie că sunt culturale, de divertisment sau sportive, ceea ce nu se întâmplă în nicio capitală europeană. Acolo este respect pentru cetățeni, pentru turiști și în general respect pentru faptul că nu trebuie să ‘strangulezi’ circulația cu evenimente – care este foarte bine că se organizează – dar nu trebuie sa fie organizate în centru, în punctul zero al Capitalei”, a declarat Firea.

Valeria Răcilă van Groningen, fosta campioană olimpică la canotaj care a avut ideea maratonului şi se ocupă de organizarea competiţiei, a fost indignată de această decizie și a declarat că speră să nu fie reală.

„Nici nu pot să spun cât de dezamăgiţi suntem. Sper să nu fie adevărat. Ieri nici n-am mâncat, m-a durut stomacul toată ziua. Sper că se mai gândeşte, că nu poate să facă aşa ceva. E un eveniment mare, cu renume în lume, nu putem să ne batem joc“, a povestit Valeria, care este măritată cu olandezul Steven van Groningen, fost campion olimpic de canotaj, acum directorul Raiffeisen Bank.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*