Ultimele Știri

Noul ministru de Finanţe din Grecia este agreat de nemţi

Euclid Tsakalotos yanis varoufakis

După demisia lui Yanis Varoufakis, Alexis Tsipras l-a numit în calitate de ministru al Finanţelor pe Euclid Tsakalotos, care este pe placul Germaniei.

Comisarul european german, Guenther Oettinger, s-a declarat optimist că numirea unui nou ministru grec de Finanţe şi sprijinul partidelor de opoziţie pentru premierul Alexis Tsipras ar putea facilita negocierile dintre Atena şi creditorii săi europeni.

Comisarul european german, Guenther Oettinger, a declarat astăzi pentru postul de radio Deutschlandfunk, că Tsakalotos „nu are aceeaşi atitudine ca predecesorul său, el cunoaşte cifrele, faptele, ştie propunerile noastre de reforme şi ştie că suntem flexibili”, a precizat Oettinger.

Se ştie că Euclid Tsakalotos are 55 de ani şi coordonează din aprilie negocierile cu creditorii internaţionali, el fiind un economist format la Universitatea Oxford.

Oficialii germani insistă că, deşi alegătorii greci au respins noile măsuri de austeritate prin referendumul de duminică, Grecia trebuie să accepte condiţii pentru un nou program de ajutor.

De altfel, liderii Germaniei şi Franţei au cerut Greciei să redacteze urgent propuneri de reformă pentru a preveni ieşirea statului elen din zona euro, lăsând astfel uşa deschisă negocierilor.

Premierul grec Alexis Tsipras merge astăzi la Bruxelles pentru a negocia un acord cu liderii europeni.

Între timp, la Bruxelles se întrunesc liderii din zona euro, care vor discuta despre disponibilitatea lor de a prelungi acordul de asistenţă financiară pentru Grecia.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*