Ultimele Știri

Noul Cod Fiscal nu conține doar reduceri de taxe și impozite. În ce domenii se va mări cota de impozitare

Noul Cod Fiscal nu conține doar taxe și impozite, așa cum credeam cu toții până acum, ci el vine și cu mărirea unor cote de impozitare pentru anumite domenii aflate în plină dezvoltare.

Cei vizați de aceste vești, sunt specialiștii din domeniul IT. Odată intrat în vigoare Codul Fiscal, aceștia vor fi obligaţi să plătească 10,5% din venituri pentru fondul de pensii.

Până acum, cei care lucrau în domeniul IT erau scutiți de impozitul pe venit, lucru care a atras înapoi în țară  mulți IT-iști cu proiecte independente sau care colaborează cu diverse firme ca persoane fizice autorizate.

Noul Cod Fiscal prevede o cotă de impozitare de 3% din venituri și 1.530 lei/trimestru pentru firmele mici fără salariați. Se introduce practic un nou impozit forfetar pentru firmele care nu au salariați, de minim 500 lei pe lună, conform Realitatea.

„Unul dintre atuurile pentru care România a atras investitori în acest domeniu a fost că firmele au beneficiat de un climat favorabil din punct de vedere fiscal. Este puţin probabil ca marii jucători să îşi asume plata unor taxe suplimentare, având în vedere salariile peste medie pe care le oferă colaboratorilor români, prin intermediul PFA-urilor”, au declarat specialiștii de la KeysFin.

Specialiștii nu exclud posibilitatea ca mulți români să își deschidă firme în alte țări și să treacă pe off-shore-uri. Astfel, ”statul riscă să piardă venituri importante, prin aplicarea unor măsuri cu iz contabil, fără viziune”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*