Ultimele Știri

Noua formulă de buget propune scăderea de TVA de la 24% la 9% pentru produsele bio

În bugetul pe anul 2015 este propusă scăderea de TVA la produsele bio, cei 24% TVA urmând să se transforme în 9%, conform ministrului delegat pentru Buget, Darius Vâlcov. Acesta a menționat că în noul buget ”mai sunt și alte surprize extrem de plăcute”.

Ministrul delegat pentru Buget a declarat că bugetul pe anul 2015 nu va aduce măriri de taxe și impozite, ci din contră. Pe lângă scăderea de TVA la produsele bio, acesta ne mai promite și alte ”surprize plăcute”.

”Bugetul este gata, este dezbătut cu FMI începând de mâine. Nicio măsură de creştere a impozitelor şi taxelor nu este prevăzută. (…) Nu veţi vedea nicio creştere, dimpotrivă venim cu câteva surprize extrem de plăcute”, a spus Vâlcov.

De asemenea, Vâlcov menționează că Victor Ponta ține foarte mult ca produsele bio să beneficieze de scăderile de TVA menționale, până la data de 1 ianuarie.

”Ţinem foarte mult, domnul prim-ministru ţine foarte mult, ca măcar la produsele bio să aibă loc această scădere, măcar de la 1 ianuarie, a TVA de la 24% la 9% şi vor fi şi multe alte măsuri pe care le putem adopta, dar le discutăm cu FMI”.

Guvernul va negocia cu experţii FMI şi CE un deficit pentru 2015 de 2-2,1% din PIB, procentajul suplimentar de 0,6-0,7% urmând să fie utilizat exclusiv pentru armată şi co-finanţare, dar şi la acest nivel sunt necesare măsuri suplimentare pe venituri sau cheltuieli.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*