Ultimele Știri

Noua Dreaptă a organizat mitingul împotriva construirii Mega-Moscheei în București

nu_vrem_mega_moschee

Circa 500 de persoane manifestează la această oră în Piața Universității împotriva construirii unei mega-moscheei în Capitala României. Peste 12.000 de oameni au aderat la o mișcare online împotriva construirii celei mai mari moschei din Europa.

Mișcarea online s-a mutat în stradă  pentru a cere un referendum local pentru blocarea unui asemenea monument în Capitala României, dar și un referendum național deoarece există o problemă de interes național. Evenimentul a fost organizat de Asociația Nouă Dreaptă, unde au fost invitați și membri ai unei organizații similare din Slovacia.

Deși organizatorii au declarat că mișcarea online ”Nu vrem mega-moschee în București”, nu are legătură cu vreun partid politic, doi dintre organizatori sunt membri ai Partidului Noua Dreaptă, respectiv Alexandru Năstase și Dorin George Lala. Partidul Noua Dreaptă se  află în procedura de înființare la Tribunalul București. 

2

Muftiatul Cultului Musulman din România va construi, lângă Romexpo, o moschee. Clădirea va avea dimensiuni spectaculoase și va servi ca moschee, bibliotecă, săli de curs și spații de cazare, totul pentru comunitatea musulmană. Clădirea multifuncțională, va servi ca centru cultural și se va ridica pe o suprafață de 11.000 de metri pătrați.

„Vom construi cea mai mare moschee dintr-o capitală europeană. Faptul că terenul ne-a fost atribuit nouă, comunităţii musulmane, de către Guvern, vorbeşte de la sine despre respectul şi înţelegerea etnică din România“, afirmă muftiul Iusuf Murat, liderul spiritual al musulmanilor.

Centrul va fi construit pe un teren primit prin Hotărâre de Guvern, la finalul lunii mai și a fost estimat la o valoare de 17,2 milioane de lei iar costurile contruirii se vor ridica la trei milioane de euro.

”Este un imperativ cerut democrației ca cetățenii să fie factorul de decizie asupra viitorului lor. Inițiativa noastră cere respectarea voinței cetățeanului prin organizarea unui referendum, astfel toate grupurile relevante din societate să se poată face auzite, să se asculte părerea cetățenului asupra construirii acestui monument.

1

 

Referendumul este dreptul nostru garantat prin Constituția României pe care politicienii noștrii din toate partidele au jurat să o respecte și să o apere. Am decis astfel să ieșim din mediul virtual și inițiativa noastră va milita de acum și în stradă pentru organizarea unui referendum democratic.

Strângem semnături în București pentru organizarea unui referendum local asupra construirii mega-moscheei. În paralel strângem si semnături pentru un referendum național, dat fiind faptul că această chestiune este una de interes național, iar ofensiva islamistă după ce va fi reușit în București, nu se va opri aici.” – a declarat Alexandru Năstase membru al organizației Noua Dreaptă

3”Se pare că românii, ca şi în trecutul lor istoric, nu rămân indiferenţi când statul turc sau otoman doreşte să construiască o moschee ca simbol al hegemoniei lui şi al supremaţiei islamului, în ţară noastră.

Dacă de 25 de ani nu mai trăim în comunsim, ci într-o democraţie, considerăm că guvernul nostru nu (mai) poate să ia decizii de interes naţional, fără să se consulte cu cetățenii, căci cetățenii acestei ţări ar trebuie să fie SINGURUL factor de decizie!

Construirea ( de către Republica Turcă) a cele mai mari moschee în capitală noastră, constitue fără doar şi poate o chestiune de interes naţional şi de siguranţă naţională.” – au mai declarat organizatorii evenimentului.

4

5

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*