Ultimele Știri

Nota de plată pentru invazia rusă în Ucraina – 350 de miliarde de dolari

separatisti

Rusia trebuie să achite Ucrainei 350 de miliarde de dolari, pentru prejudiciile pe care le-a provocat în regiunea Donbass. Constatarea aparţine prim-viceministrului Economiei şi Comerţului de la Kiev, Alexandr Borovik, exprimată într-un interviu televizat.

„Am ajuns la această cifră pentru că atunci când Irakul a atacat Kuwaitul, United Nations Compensation Commission a estimat pagubele la aproximativ 320 de miliarde. Prin comparaţie, cele două invazii sunt practic similare”, a declarat prim-viceministrul Economiei şi Comerţului din Ucraina, Alexandr Borovik.

Kievul a acuzat în repetate rânduri Moscova că livrează armament separatiștilor din regiunea Donbas dar și că trupe rusești se află ilegal pe teritoriul ţării și participă la ostilități. Rusia a invadat în primăvara anului 2014 peninsula Crimeea pe care a ocupat-o și anexat-o apoi a deschis un nou front în regiunea Donbas. În urma conflictului ruso-ucrainean peste 6000 de civili și-au pierdut viața, conform Organizației Națiunilor Unite. 

Războiul separatist din Donbas a provocat mari distrugeri în orașele ocupate, unele fiind aproape rase de pe fața pământului. 

woman-crying-Debaltseve

Train wagons are seen on the destroyed railway bridge which collapsed during the fighting between the Ukrainian army and pro-Russian separatists, over a main road leading to the eastern Ukrainian city of Donetsk, near the village of Novobakhmutivka, north of Donetsk city.  (Gleb Garanich/Reuters)

1

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*