Norvegia ridică un gard de oțel la granița sa cu Rusia, pentru a-i descuraja pe refugiați

  • Nicoleta Ungureanu
  • 24 august 2016
  • Externe
imigranti refugiati

Norvegia ridică un gard de oțel la un post de la granița sa arctică îndepărtată cu Rusia, pentru a-i decuraja pe refugiați. Această decizie îi înfurie din partea organizațiilor pentru drepturile refugiaților.

Gardul va fi lung de circa 200 de metri și înalt de 3,5 metri, urmând să se întindă de la punctul de frontieră Storskog. Guvernul norvegian precizează că aceste măsuri sunt necesare pentru întărirea securității la avanpostul de nord al zonei Schengen.

Ridicarea gardului la frontieră  reflectă, din partea Norvegiei, o schimbare mai largă de atitudine a opiniei publice împotriva refugiaților, ținând cont că circa 5.500 de migranți, în majoritate sirieni, au intrat în țară, anul trecut.

Organizații pentru refugiați și unii politicieni din opoziție spun că gardul Norvegiei va descuraja persoanele care fug din cauza persecuției și că el reprezintă un ecou nedorit al Războiului Rece într-o regiune unde relațiile au înflorit în general de la destrămarea în 1991 a fostei URSS, conform Agerpres.

”Poarta și gardul sunt măsuri responsabile”, a declarat pentru Reuters adjunctul ministrului norvegian de justiție, Ove Vanebo, apărând demersul autorităților.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *