Ultimele Știri

Noroc cu Comisia Europeană! Statul a acordat 76 de milioane de euro ilegal fraților Micula

fratii micula

Statul român își dă din nou cu stângul în dreptul și se face de râs la cel mai înalt nivel. Comisia Europeană a atras atenția asupra unei plăți ilegale acordate fraților Ioan și Viorel Micula, în valoare de 76 de milioane de euro.  

Frații Micula au intentat un proces statului român în anul 2005 la Curtea de Arbitraj de la Washington, deoarece statul nu a acordat o serie de privilegii companiei Eutopean Drinks. 

Fraţii Ioan şi Viorel Micula, patronii European Drinks, au câştigat la Curtea de Arbitraj de la Washington procesul intentat statului român. Ei trebuie să primească circa 376 milioane lei, plus penalităţi.

Cei doi frați au acuzat eliminarea unor facilităţi fiscale acordate grupului EuropeanDrinks pentru investiţiile în zonele defavorizate. Tribunalul de Arbitraj de la Washington a acordat câștig de cauză fraților Micula, statul român fiind obligat să plătească suma de 376 de milioane de euro.

Statul le-a plătit celor doi suma de 76 de milioane de euro, însă executivul european consideră că despăgubirile sunt ilegale, pentru că încalcă normele europene privind ajutoarele de stat, iar Europa nu face încă parte din Tratatul de liber schimb dintre UE și SUA. 

CE nu poate să invalideze un angajament luat de România, pentru că o putere executivă nu poate anula o hotărâre judecătorească. Noi nu am primit nicio înştiinţare de la ei, nici oficială, nici neoficială, dar dacă vom primi o asemenea decizie, o vom contesta”, a declarat Ioan Micula pentru Mediafax.

Mai mult Ioan Micula anunță că împreună cu fratele său vor cere în instanţă de la statul român despăgubiri de 2,5 miliarde de euro, cât valorează investiţiile făcute de ei în România, în cazul în care compania European Drinks va avea de suferit în urma deciziei  Comisiei Europene. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*