Ultimele Știri

Nori negri se adună în jurul PSD

Partidul Social Democrat are o problemă serioasă după pierderea alegerilor prezidenţiale de către Victor Ponta. Premierul a lăsat Guvernul şi partidul în degringoladă şi a plecat în vacanţă la Dubai.

În interiorul partidului au început să apară lupte pentru putere şi acuzaţii în direcţia echipei de campanie coordonate de Liviu Dragnea. În urma  acestor evenimente au ieşit la rampă Ion Iliescu şi Adrian Năstase în încercarea de a salva partidul care se află în pragul unei disoluţii din cauza luptelor interne.  În astfel de momemente de criză în tabăra social democrată premierul Ponta dă dovadă de inconştienţă, fiind surprins în Dubai, într-un club exclusivist.

Acest lucru nu a făcut decât să dea frâu liber bârfelor şi luptelor interne din cadrul partidului. Fostul premier Adrian Năstase spune că Guvernul trebuie să fie remaniat şi are nevoie de un vot de încredere pentru a putea merge mai departe.

Dan Şova, Marian Vanghelie, Mircea Geoană sau Robert Negoiţă sunt cele mai vocale voci din partid, care cer un pas în spate din partea echipei conduse de Liviu Dragnea, implicit premierului Ponta.  

Dan Şova i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea în direct la emisiunea Jocuri de Putere, iar în opinia sa şeful de campanie este principalul vinovat pentru pierderea alegerilor. 

Liviu Dragnea anunţă că va avea loc un congres până la sfârşitul anului sau un consiliu naţional pentru a se calma situaţia în cadrul partidului. 

„Dacă se face congres, marea majoritate a liderilor din partid zic să se facă în acest an, ca din ianuarie să ne ocupăm de guvern şi de guvernare, pentru că avem obiective serioase şi ţara chiar are nevoie de guvernare, dincolo de emoţie. Dacă nu se face congres, putem face un consiliu naţional de analiză şi de lansare a unor proiecte politice oricând”, a declarat Liviu Dragnea. 

Preşedintele de onoare Ion Iliescu anunţă la rândul său că se impune un congres extraordinar al PSD. În vederea unui congres extraordinar Victor Ponta are cele mai mari şanse să piardă conducerea partidului din cauza luptelor interne, dar şi din cauza propriilor acţiuni inconştiente.

robert_negoita-300x225Citeşte şi: Robert Negoiță cere retragerea PSD de la guvernare

 

 

Mircea-Geoana-300x225Citeşte şi: Mircea Geoană: PSD să asculte mai mult de vocea străzii și a disporei

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*