Noile planuri ale lui Erdogan! Cum va schimba viitorul Turciei

  • Nicoleta Ungureanu
  • 26 iulie 2016
  • Externe

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, s-a întâlnit luni cu doi reprezentanți ai opoziției, cu care a discutat despre posibilitatea de a lucra împreună la elaborarea unei noi Constituții.

Erdogan al cărui partid este majoritar în Parlament, s-a întâlnit luni cu Kemal Kilicdaroglu, liderul Partidului republican al Poporului (CHP, social-democrat şi laic), şi Devlet Bahceli, liderul Partidului Mişcării Naţionaliste (MHP), pentru a-şi armoniza poziţiile după puciul eşuat.

Premierul Binali Yildirim a anunțat că Guvernul turc este pregătit să lucreze împreună cu principalele partide de opoziţie pentru a elabora o nouă Constituţi, după luni de blocaj a acestei probleme, relatează AFP.

„Toate partidele sunt pregătite să înceapă să lucreze la o nouă Constituţie”, a declarat Yildirim pentru presă, la Ankara.

Actuala Constituţie a fost elaborată după lovitura de stat din 1980, iar Guvernul îndeamnă de mult timp la modificarea ei.

Partidul Dreptăţii şi Justiţiei (AKP, islamo-conservator) al preşedintelui Erdogan voia să introducă un regim prezidenţial, însă premierul nu a menţionat acest lucru luni seara.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *