Ultimele Știri

Noile metrouri CAF sunt prea late

Metrorex Bucuresti

Metrorex București  a achiziționat 16 trenuri noi din Spania plătind aproximativ 98 milioane euro pentru acestea,  atribuirea contractului realizându-se în urma unei licitații publice internaționale la care a participat și Bombardier Transportation din Suedia. .

Într-o primă fază, doar două dintre cele 16 rame de tren CAF comandate trebuiau să intre în circulație în luna aprilie.  Restul de 14 se construiesc la Atelierele Griviţa, din Bucureşti.  Aceste garnituri de tren vor schimba vechile garnituri de metrou fabricate în anii ’70 la IVA Arad, actuala Astra Vagoane Arad. Noile trenuri CAF trebuiau să intre în circulație pe Magistrala 2 Pipera-Berceni.

 Metrorex a plătit pratic 98 milioane euro pe trenuri prea late,  ce impun modificări în 14 stații de pe Magistrala 2 spune liderul  Uniuni Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi.  Liderul de sindicat mai spune că în acest moment  au loc lucrări de modificare a peroanelor de pe Magistrala 2.  Pentru utilizarea noilor trenuri trebuie să se taie din peroane efectiv, fapt ce va aduce costuri suplimentare pe langa costul de achiziție.  Banii vor fi plătiăi de Metrorex, adică din banii cetățenilor.

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*