Noi schimbări produse de ANAF. Cum ne vom plăti taxele din toamnă

  • Nicoleta Ungureanu
  • 6 iunie 2016
  • Economie

Începând din toamnă, toți contribuabilii își vor putea achita taxele și impozitele locale prin plata cu cardul online, în prezent doar 250 de primării acceptând această metodă de plată.

Contribuabilii vor putea să-și achide dările la ANAF prin intermediul platformei www.ghiseul.ro – Sistemul Naţional Electronic de Plată Online.

„În aprilie, incidenţa plăţilor cu cardul a taxelor şi impozitelor locale a crescut cu 330% comparativ cu perioada similară a anului trecut, ca urmare a simplificării credenţialelor (inregistrarea în vederea achitării cu cardul a taxelor şi impozitelor locale)”, spune Marius Bostan, şeful Ministerului Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională (MCSI).

Contribuabilii au realizat în primele patru luni din 2016 aproximativ 76.000 de plăţi cu cardul pe ghiseul.ro, în valoare totală de peste 21 mil. lei.

„Nu este o sumă mare, dar este în creştere. Trebuie să menţionez că gradul de folosire al instrumentelor electronice în România comparativ cu alte ţări este mai scăzut, competenţele digitale pe medie este cu mult sub media europeană şi, în acest sens, mai este nevoie de multă educaţie şi de multă promovare. O veste bună ar fi că, începând cu luna septembrie şi taxele la ANAF vor putea fi plătite cu cardul”, a mai precizat Marius Bostan.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *