Ultimele Știri

Noi schimbări privind legea calității în construcții: clădirile vor fi construite numai sub supravegherea unui diriginte de şantier

Începând de la data de 31 august intră în vigoare un nou act normativ, care produce schimbări în ceea ce privește legea calității în construcții. Astfel, urmează să se impună existența unui diriginte de șantier la construirea unei clădiri rezidențiale.

Prin legea nr. 10/1995, cu privire la calitatea în construcții, nicio clădire rezidențială nu va mai putea fi construită fără ca proiectul să fie condus de un diriginte de șantier.

Locuințele vizate de noua lege sunt „locuinţele unifamiliale parter şi anexele gospodăreşti din proprietatea persoanelor fizice, situate în mediul rural şi în satele aparţinătoare municipiilor şi oraşelor, precum şi construcţiile provizorii şi lucrările care se pot executa fără autorizaţie de construire“, potrivit Adevărul.

Sancțiunile nerespectării acestei noi legi duc la amenzi de până la 5.000 şi 10.000 de lei. Legea nr. 177/2015 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii a apărut în Monitorul Oficial Partea I nr. 484 din 2 iulie 2015. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*