Noi schimbări în școli. Ce programe urmează să intre în dezbatere publică

  • Nicoleta Ungureanu
  • 18 august 2016
  • Educație
elevi

Mai multe programe din școli urmează să intre în dezbatere publică. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) supune dezbaterii publice „Programul pentru școli”.

Documentul ”Programul pentru școli” are în vedere unificarea programelor de distribuire a fructelor, respectiv a laptelui și produselor lactate în unitățile de învățământ, „pliat pe nevoile copiilor din România”.

„Programul pentru școli are în vedere unificarea și uniformizarea prevederilor actualelor programe de distribuire a fructelor, respectiv a laptelui și produselor lactate în unitățile de învățământ. De-a lungul timpului au fost diverse abordări cu privire la aceste două programe și, prin dezbaterea publică lansată de MADR, ne dorim să rezulte un nou program pliat pe nevoile copiilor din România”, a afirmat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, citat într-un comunicat transmis Agerpres.

Programele Fructe în școli și Laptele și cornul urmează să fie rediscutate, din punct de vedere al plusurilor și minusurilor, aurmând să se propună o nouă structură a noului program, cu aplicare din anul școlar 2017-2018.

Cetățenii interesați de derularea acestui program pot să transmită opinii, propuneri ori sugestii în termen de 45 zile. MADR așteaptă reacții din partea publicului larg pe marginea acestui proiect de la reprezentanți ai asociațiilor profesionale din agricultură, administrația publică centrală sau locală precum și de la părinți, profesori și elevi, conform Agerpres.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *