Noi schimbări cu privire la alocațiile acordate familiilor cu venituri reduse

  • Nicoleta Ungureanu
  • 28 iunie 2016
  • Social
bani

Guvernul a decis printr-o ordonanță de urgență ca acordarea alocaţiei pentru susţinerea familiei, de care beneficiază familiile cu venituri reduse care au copii în întreţinere, să nu va mai fi condiţionată de plata impozitelor şi taxelor locale pentru bunurile pe care le deţin în proprietate, conform Mediafax.

Legislația care se află îna cest moment în vigoare prevede ca obligativitatea achitării taxelor și impozitelor până la data de 31 martie a fiecărui an, în mod contrat aplicându-se suspendarea alocației.

„Potrivit legislaţiei în vigoare, familiile care beneficiază de alocaţia de susţinere au obligaţia achitării taxelor şi impozitelor locale până la 31 martie a fiecărui an, în caz contrar fiind suspendată plata acesteia. Începând cu aprilie 2016, pentru circa 3.100 de familii beneficiare a fost suspendată plata alocaţiei pentru susţinerea familiei din cauza faptului că nu şi-au îndeplinit obligaţia plăţii impozitelor şi taxelor locale. Aceste familii sunt expuse riscului de excluziune socială, considerent pentru care Guvernul a decis să nu mai condiţioneze plata acestei alocaţii pentru susţinerea familiei de achitarea impozitelor şi taxelor locale”, informează Executivul, printr-un comunicat de presă.

OUG adoptată în şedinţa de marţi mai stabileşte că plăţile vor fi reluate din oficiu pentru familiile cărora le-a fost sistat acest drept, inclusiv pentru perioada în care alocaţia pentru susţinerea familiei a fost suspendată.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *