Ultimele Știri

Noi restricții pentru șoferi. Companiile de asigurări cer promovarea unei legi a siguranței în trafic

Companiile de asigurări cer autorităților să promoveze o lege a siguranței în trafic, care ar avea scopul de responsabiliza șoferii în trafic.

România a înregistrat, anul trecut, cel mai mare număr al deceselor în accidente rutiere, cu 95 de morți la 1 milion de locuitori, față de o medie europeană de 51,5 decese la 1 milion de locuitori, conform profit.ro.

“Nevoia de profesionalizare a șoferilor angajați de firmele de transport este crucială, pentru a opri fenomenul accidentelor grave produse de aceștia. Pe lângă pregătirea corespunzătoare pe care șoferii ar trebui să o dețină și cursurile de siguranță în trafic la care ar trebui să participe constant, Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România consideră necesară promovarea unei legislații dedicate în acest sens”, arată UNSAR.

Circa 1.900 de români au murit anul trecut în accidente rutiere, iar alte aproximativ 25.000 de persoane au fost rănite.

“UNSAR face apel la autorități pentru a găsi rapid soluții pentru responsabilizarea și profesionalizarea șoferilor firmelor de transport și pentru reducerea drastică a numărului accidentelor tragice produse de aceștia. Ne exprimăm din nou disponibilitatea totală la dialog și la găsirea de soluții viabile și sustenabile, atât pentru scăderea daunalității, cât și pentru o piață solidă și stabilă a asigurărilor”, concluzionează reprezentanții firmelor de asigurări din România.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*