Ultimele Știri

Noi reguli pentru elevii și profesorii de liceu. De ce interdicții vor avea aceștia parte

Un nou proiect elaborat de Ministerul Educației în colaborare cu Consiliul Național al Elevilor și alte organizații reprezentative ale elevilor prevede noi reguli atât pentru profesori, cât și pentru elevi.

Proiectul prevede că elevii trebuie să stea cel puțin șapte ore pe zi la școală, având acces liber la educație de calitate, libertate de expresie, dreptul de a beneficia în mod echitabil de resurse materiale și educaționale furnizate de sistemul educațional. Acestora le va fi interzis accesul cu telefonul în incinta unității de învățământ.

De asemenea, profesorii trebuie că comunice elevilor rezultatele la evaluări și alte detalii despre notele consemnate în catalog în maxim 15 zile lucrătoare. Mustrarea elevilor în fața clasei sau a colectivului este interzisă.

Potrivit proiectului, drepturile elevilor au fost structurate în următoarele categorii: educaționale, de asociere și exprimare, drepturi și modalități de recompensare. De asemenea, acesta prevede îndatoriri, interdicții și sancțiuni pentru încălcarea de către elevi, în incinta unității de învățământ, a prevederilor prezentului statut sau a prevederilor explicite din actele normative în vigoare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*