Ultimele Știri

Noi propuneri ale CE: Redistribuiri de urgență a migranților

Comisia Europeană (CE) a prezentat noile propuneri în ceea ce privește gestionarea afluxului de refugiaţi şi imigranţi, 120.000 de imigranți urmând a fi redistribuiți.

Comisia încearcă să ușureze povara unora dintre țările UE aflate în prima linie a crizei imigranților, precum Grecia, Ungaria şi Italia, și urmează să redistribuie 120.000 de imigranți. Acest număr se adaugă primei propuneri, de primire a 40.000 de azilanţi din Grecia şi Italia.

Comisia propune redistribuirea în alte state membre a 54.000 de persoane din Ungaria, 50.400 din Grecia şi 15.600 din Italia, cei mai mulți dintre aceștia fiind sirieni sau irakieni. Cei mai mulţi azilanţi urmează să revină Germaniei (31.443), Franţei (24.031), Spaniei (14.931), Poloniei (9.827) şi Olandei (7.214), pottrivit propunerii CE.

De asemenea, Comisia a hotărât aprobarea unei ”clauze de solidaritate” care îi permite unei țări care nu poate accepta migranți din motive întemeiate, să contribuie la bugetul UE cu până la 0,002 din PIB.

Comisia vrea să întocmească o listă de ţări de origine sigure, ai căror cetăţeni să nu poată să ceară azil în Uniunea Europeană. Ideea este ca lista să faciliteze trimiterea înapoi a imigranţilor „economici”, care nu se califică pentru a obţine protecţie internaţională, şi să se acorde prioritate persoanelor care fug din calea unor războaie dn ţări ca Siria, potrivit Mediafax.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*