Ultimele Știri

Noi modificări în Codul Muncii: Cum va fi stabilit salariul minim

Noi modificări sunt introduse în Codul Muncii, modul de stabilire a salariului minim urmând să fie schimbat. Acesta nu va mai include una dintre propunerile formulate anterior care ridica limita minimă a salariului de bază minim brut pe țară, garantat în plată, la un anumit nivel din salariul de bază mediu net. 

În Codul Muncii va fi introdus un articol care va reglementa salarizarea angajaților, iar în paralel va fi aprobată o nouă prevedere privind relația salarială dintre angajat și angajator.

Salariul minim brut a fost majorat, din prima zi a lunii mai, de la 1.050 de lei la 1.250 de lei, pentru un program complet de lucru de 169,333 de ore, în medie, pe lună, în anul 2016, reprezentând 7,382 lei/oră, potrivit HG nr. 1017/2015, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 987 din 31 decembrie 2015.

Pentru salariați, creșterea salariului minim brut a însemnat bani în plus pe care îi încasează, de obicei, la sfârșit de lună, în timp ce pentru angajatori acest lucru s-a tradus prin înregistrarea unor cheltuieli suplimentare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*