Ultimele Știri

Noi măsuri în aeroporturi pentru detectarea virusului Ebola

Pasagerii care sosesc pe aeroporturile internaționale din călătoriile efectuate în Africa de Vest sunt testați pentru  detectarea  virusului Ebola.

Centrul american pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) a sugerat, fără obligativitate, controlarea pasagerilor care revin din ţările africane afectate de Ebola şi nu prezintă simptomele infectării, în funcţie de riscuri, clasificaţi în patru categorii, relatează AFP.

Centrul american pentru controlul şi prevenirea bolilor nu a impus aplicarea carantinei, așa cum s-a întâmplat în unele state american, precizând că   o persoană este contagioasă doar dacă prezintă simptomele infectării cu virusul febrei hemoragice.

„Suntem îngrijoraţi în legătură cu anumite măsuri luate în diverse locuri, care pot avea mai mult efectul de a stigmatiza şi a provoca impresii false. Virusul Ebola nu se transmite de la o persoană care nu este infectată”, a insistat directorul CDC, Tom Frieden.

Persoanele care se întorc din  regiunile afectate de Ebola – Liberia, Guineea și Sierra Leone – sunt controlate  la aeroporturile din mai multe țări, inclusiv Marea Britanie, SUA, Canada, Franța și Republica Cehă, fiind rugați să completeze un chestionar de sănătate. Printre măsurile impuse în vederea detectării persoanelor infectate cu Ebola, se numără: verificarea temperaturii pasagerilor, chestionarea acestora cu privire la starea de sănătate personală, verificarea posibilității ca unul dintre pasageri să fi intrat în contact cu vreo persoană afectată de Ebola.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), menționează că peste 5000 de oameni au murit de la izbucnirea epidemiei, în special în Africa de Vest.

Sierra Leone, Liberia și Guineea au fost cele mai afectate de acest  focar, care a început în decembrie 2013, dar a fost confirmat în luna martie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*