Ultimele Știri

Noi măsuri controversate. Erdogan a ordonat concedierea a peste 100 de oficiali din fotbal pe motiv că au susţinut lovitura de stat

Preşedintele Turciei, Recep Erdogan, a ordonat ca 105 arbitri de fotbal, tuşieri şi observatori să fie concediaţi, pe motiv că sunt susţinătorii clericului Fethullah Gulen, potrivit Daily Mail.

Erdogan, care este acuzat de Occident că se foloseşte de tentativa de lovitură de stat, continuă campania de epurare. Cei 105 arbitri de fotbal, tuşieri şi observatori unt concediați pe motiv că ar fi fost implicați în lovitura de stat care a avut loc luna trecută în Turcia.

Mai mult de 60.000 de persoane din diferite domenii au fost reţinute sau se află în stare de cercetare, sub bănuiala că au susţinut tentativa de lovitură de stat, scrie presa străină.

Aceste metode i-au atras lui Erdogan multe critici oficiale din Occident. Preşedintele Turciei este acuzat că încalcă normele democraţiei, însă Erdogan este de altă părere: ”Vestul susţine terorismul şi le ia apărarea celor care au vrut să dea lovitura de stat. Ei au actori în Turcia, dar scenariul loviturii de stat a fost scris în străinătate”, acuză Erdogan, potrivit Daily Mail.

Pentri a atrage cât mai mult suport din partea maselor, Erdogan i-a convocat la reşedinţa sa pe Arda Turan – mijlocaş la Barcelona, pe Fatih Terim – selecţionerul Turciei şi pe Yildirm Demiroren – preşedintele federaţiei de fotbal.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*