Noi măsuri care vizează libera circulație din Marea Britanie. Theresa May vrea un Brexit special, care să răspundă ”nevoilor britanicilor”

  • Nicoleta Ungureanu
  • 28 iulie 2016
  • Externe
theresa may

Premierul britanic Theresa May a afirmat că Marea Britanie își dorește un Brexit special, care să abordeze  principalele chestiuni referitoare la libera circulație și comerț.

Theresa May susține că acordul de ieșire a țării sale din blocul comunitar trebuie să răspundă preocupărilor britanicilor în legătură cu imigrația, relatează agenția Reuters.

Adresându-se presei după o întâlnire cu premierul slovac Robert Fico la Bratislava, ultima escală a unui turneu diplomatic după decizia din 23 iunie a Marii Britanii de a părăsi UE, Teresa May a subliniat necesitatea de se da dovadă de deschidere în legătură cu acordul ce ar putea fi obținut privind principalele chestiuni referitoare la libera circulație și comerț.

”Ar trebui să ne ghidăm după ceea ce este cel mai bine pentru interesele Regatului Unit și ceea ce merge pentru Uniunea Europeană, nu după modele care există deja”, a declarat șefa guvernului britanic într-o conferință de presă.

Aceasta își susține hotărârea de a limita libertatea de circulație din Marea Britanie.

”Trebuie să găsim o soluție care să răspundă preocupărilor britanicilor în legătură cu libera circulație, obținând în același timp cel mai bun acord comercial posibil privind bunurile și serviciile”, a mai afirmat ea.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *