Ultimele Știri

Noi mărturii – Plumb, Teodorovici și alții, implicați în dosarul Hidro Prahova

Dosarul Hidro Prahova, care îl avea ca principal inculpat de Sebastian Ghiță, precum și pe cumnatul premierului, pare a ascunde numele unor persoane importante de pe scena politică românească. Noi dezvăluiri apar în dosarul în care se aduc acuzații legate de folosirea în folos propriu a unor sume de bani europeni, precum și spălarea de bani în formă continuată.

Noile mărturii implică numele unor persoane importante din politica românească și pot duce la clătinarea guvernului Ponta. În dosar, apar premierul Victor Ponta, ministrul Eugen Orlando Teodorovici – fost titular la portofoliul Fondurilor europene (în prezent ministru al Finanţelor Publice) , ministrul Rovana Plumb – fost titular la Ministerul Mediului (în prezent ministru al Muncii),  senatorul Savu Daniel – preşedintele PSD Prahova şi membru al Comisiei de Control al SRI, deputatul Mircea Roşca – fost şef în Hidro Prahova şi preşedinte al PNL Prahova, deputatul Vlad Cosma, fiul preşedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, conform Știriperesurse.ro.

Mai mult decât atât, lista continuă cu Crin Antonescu și Călin Popescu Tăriceanu, care se pare că sunt menționați în stenogramele și mărturiile din dosar.

Reamintim că cercetarea în acest dosar are  ca obiect „Extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic” de către SC Hidro Prahova SA Ploiești, în luna ianuarie a anului 2012. Pe parcursul desfășurării anchetei, nume importante au început să se menționeze în dosar, în urmă cu o lună publicându-se un schimb de replici între Adrian Semcu și Nicoleta Cătălina Bozianu. În această convorbire, Crin Antonescu era menționat ca fiind complice la infracționalitatea de spălare de bani:

”Semcu: Am vorbit cu tovarăşul CRIN.

Bozianu: Da?

Semcu: L-am sunat, nu mi-a răspuns şi în 2 minute mă sună înapoi. Lejer, foarte aşa… Ştie de toate dedesubturile lui GHIŢĂ, dar el a vorbit cu PONTA. Şi i-a zis Băi, e problema voastră, la Prahova nu cedez, unul e al nostru. Nu contează care (n.n. – ulterior a fost încheiat contractul cu asocierea formată din SC Grossman Engineering SRL, administrată de cumnatul premierului Ponta Victor Viorel, Herţanu Iulian Cristian, şi SC Euro Construct Trading 98 SRL). Şi el… tot el zice…: Băi ADI, să fiu sincer şi drept, eu cred că ar fi mai important judeţul, că la Ploieşti e Cătălina, e organizaţia, avem fieful totuşi de nivel… nu-mi fac probleme. Dar în judeţ… Exact gândirea mea. Ştii?”.

Potrivit mărturiilor şi stenogramelor noi apărute și adăugate la dosar, premierul Victor Ponta ar fi intervenit în favoarea firmei cumnatului său. De asemenea, Sebastian Ghiță acționa în privința martorilor și, datorită faptului că plățile pentru lucrările făcute de mântuială în Comarnic întârziau, acesta îi amenința pe martori pentru a grăbi procesele. Mai sunt menţionate numele ministrilor Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici, conform aceluiași articol publicat de Știriperesurse.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*