Ultimele Știri

Noi licențe de televiziune terestră vor fi scoase la licitație

O noua licitatie pentru acordarea de licente de televiziune digitala terestra va fi lansată în apropierea sfârșitului acestui an. Conform lui Bogdan Iana, director executiv al Autorității de reglementare în comunicații (ANCOM), numărul de multiplexuri alocate și câștigătorii vor fi cunoscuți în luna moiembrie a acestui an.

Se vor licita cele doua licente nationale de televiziune digitala terestra nealocate la licitatia din vara acestui an, precum si 40 de licente regionale si 19 locale. Pretul de pornire in cadrul licitatiei pentru fiecare din cele doua multiplexuri nationale este de 300.000 euro.

Un multiplex digital reprezintă un grup de servicii de programe radio, TV și alte servicii multimedia transmise de la stații de emisie către utilizatorii finali pe cale radio terestră. Prin intermediul unui multiplex național se vor furniza servicii de televiziune digitală terestră la nivelul întregii țări în timp ce multiplexurile regionale și locale vor acoperi fiecare câte o anumită zonă de alocare ce poate fi echivalentă cu un judet, respectiv o localitate.

Procedura de alocare a multiplexurilor va consta într-o selecție competitivă care presupune ca fiecare ofertant să depună o ofertă inițială prin care să indice categoriile și numărul de multiplexuri pe care dorește sa le achiziționeze. Perioada pentru care se oferă aceste multiplexuri este de 10 ani  iar câștigătorii vor putea să furnizeze servicii comerciale de transmisie a posturilor de televiziune după data de 17 iunie 2015.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*