Noi informații despre prăbușirea avionului EgyptAir

  • Nicoleta Ungureanu
  • 1 iunie 2016
  • Externe

Ministerul egiptean al aviației civile a declarat că este posibil ca o navă a marinei franceze să fi recepționat semnale care provin de la una dintre cutiile negre ale avionului EgyptAir care s-a prăbușit la 19 mai în Marea Mediterană, informează AFP.

Analizarea cutiilor negre este foarte importantă în demersul anchetei, deoarece ar putea permite stabilirea cauzei care a dus la prăbușirea avionului. Până în prezent nu s-a putut stabili motivul pentru care EgyptAir s-a prăbușit, în ziua de 19 mai.

”Echipamentele de căutare ale unei nave ale marinei franceze, Laplace, au captat semnale care emană probabil de la una dintre cele două cutii negre”, ale avionului, a precizat ministerul egiptean.

Laplace, sosită marți în zona de căutare, este echipată cu trei dispozitive scufundate DETECTOR-6000 ale societății franceze Alseamar, capabile să detecteze semnalele cutiilor negre până la 4.000-5.000 de metri.

O navă a societății Deep Ocean Search (DOS), echipată cu un robot care permite recuperarea cutiilor negre de la 3.000 de metri adâncime, ar urma să ajungă în zona prăbușirii în jurul zilei de 10 iunie.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *