Noi informații despre avionul SMURD, prăbușit în Republica Moldova: ”Martorii spun că motorul s-a oprit în zbor”

Persoanele care au fost martore la prăbușirea avionul SMURD, în Republica Moldova, declară că motorul acestuia s-a oprit în zbor.

Eduard Harunjen, Procurorul General interimar al Republicii Moldova, a declarat pentru MEDIAFAX că a fost declanşată o anchetă în urma prăbuşirii elicopterului SMURD:

„Noi am declanşat astăzi urmărirea penală pentru încălcarea regulilor securităţii zborurilor, în baza articolului 263, cod penal al Republicii Moldova. Investigaţiile sunt declaşate pentru această infracţiune pentru a avea un cadru de procedură legal ca să putem face cercetările. Acum se derulează cercetarea la faţa locului, se strâng probe, se fac audierile martorilor oculari, cei care au văzut momentul impactului cu solul, accidentul producându-se la marginea unui sat. Au fost audiaţi martori care spun că au apărut defecţiuni la elicopter, în procesul de zbor, legate de funcţionarea ritmică a motorului. Martorii spun că a avut loc oprirea motorului în zbor, membrii echipajului au încercat să-l pornească dar nu au reuşit. Martorii mai spun că au fost frânturi de ritm ale motorului, elicopterul a început să cadă din unghi şi s-a lovit de sol, în pădure. Sunt mulţi copaci doborâţi. Fragmentele elicopterului s-au împrăştiat pe o suprafaţă de mai multe sute de metri”, a declarat pentru MEDIAFAX Eduard Harunjen, Procurorul General interimar al Republicii Moldova.

Preşedintele Nicolae Timofti a semnat joi seară un decret prin care ziua de 3 iunie este declarată zi de doliu, după prăbuşirea elicopterului SMURD în localitatea Haragîş, situată în raionul Cantemir.

Accidentul aerian s-a soldat cu moartea celor patru membri ai echipajului.

Elicopterul SMURD cu patru persoane la bord, membri ai echipajului, zbura spre Cahul pentru a prelua un pacient ce urma să fie transportat la un spital din Chișinău.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *