Ultimele Știri

Noi indicii în urma perchezițiilor de la domiciliul sinucigașului Andreas Lubitz

germanwings-Andrea

Ofiţerii de Poliţie care au percheziţionat aseară casa co-pilotului Andreas Lubitz le-au declarat reporterilor că au descoperit un indiciu ce ar putea elucida de ce acesta a comis un suicid şi, totodată, un adevărat masacru, prăbuşind aeronava companiei Germanwings.

Poliţiştii au percheziţionat casa lui Lubitz, de unde au preluat mai multe probe: o unitate de calculator, un laptop, dar şi câţiva saci cu documente. Ofiţerii au mai menţionat că indiciul la care fac referire nu este un bilet de adio, dar că nu pot oferi deocamdată mai multe detalii, din cauză că ancheta este în desfăşurare.

Lubitz (28 de ani) a prăbuşit recent un avion în Alpii francezi, după ce s-a baricadat în cabină, ucigând 150 de persoane. Ofiţerii au adăugat că au percheziţionat şi casa părinţilor lui Lubitz, dar şi apartamentul acestuia din localitatea germană Düsseldorf.

Markus Niesczery, de la Poliţia din Düsseldorf, a declarat: „Am cercetat locuinţele pentru a vedea dacă există o motivaţie a gestului tragic comis de acesta şi pentru a găsi o explicaţie. Am descoperit un obiect care urmează să fie supus unor teste. Nu putem divulga deocamdată despre ce anume este vorba, dar ar putea elucida ce s-a întâmplat şi din ce motiv.”

Andreas Lubitz a fost băiatul care a crescut visând la zbor și să  devină pilot. Procurorul Marseille a declarat, joi, că Lubitz ar fi putut prăbușit avionul în mod deliberat.

a

“Copilotul a fost singur la controale,”  a declarat procurorul Brice Robin, bazându-se pe informațiile culese cu ajutorul cutiei negre. “El a refuzat în mod voluntar să deschidă  ușa de la cabina de pilotaj pilotului și a început voluntar coborârea avionului.”

Tânărul Lubitz a crescut în micul oraș Montabaur, la 20 de minute de orașul Koblentz.

Cu tatăl său un om de afaceri de succes, iar mama sa o profesoară de pian, familia sa şi-a permis cu uşurinţă costurile lecţiilor de zbor la clubul local, Luftorts Club Westerwald. Aici a început mai întâi în cabina de pilotaj a unui avion uşor la vârsta de 14 ani și după câțiva ani de pregătire sub control dublu a fost capabil să zboare pe cont propriu. Klaus Radker, presedintele clubului, a declarat: “A fost visul lui să zboare de la o vârstă fragedă și a fost un vis pe care a  început să şi-l îndeplinească aici, aşa că atunci când a obținut permisul pentru zboruri comerciale și posibilitatea de a pilota avioane ca Airbus a fost foarte fericit și mândru. ”

Lubitz a părăsit  Montabaur la vârsta de 20 de ani, în 2007, pentru a începe pregătirea ca pilot pentru zboruri comerciale în nordul orașului german Bremen. După un an de la începerea  cursurilor de formare se pare că ar fi suferit o cădere nervoasă și a luat o pauză, înainte de a reveni pentru a se califica ca pilot pentru zboruri comerciale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*