Ultimele Știri

Noi dezvăluiri în dosarul Elenei Udrea! Cine a intermediat mita de 5 milioane de dolari pe care aceasta a cerut-o lui Bogdan Buzăianu

Elena Udrea

Elena Udrea ar fi fost intermediată în cererea mitei în valoare de 5 milioane de euro, pretinsă de la Bogdan Buzăianu, de către fondatorul tabloiului Cancan, Radu Budeanu, pentru ca firma acestuia, Energy Holding, să își poată desfășura, în continuare, contractele cu Hidroelectrica, precizează surse judiciare.

DNA a confirmat, ulterior, informația, prin intermediul unui comunicat: „Inculpatul Budeanu Radu Ioan i-a remis inculpatei Udrea Elena Gabriela suma de 3.800.000 USD primită de la omul de afaceri (Bogdan Buzăianu – n.r.) și i-a înlesnit preluarea unei creanțe de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate comercială cu activitate în mass media (SC Editura Evenimentul și Capital – n.r.)”.

Același comunicat al DNA mai precizează că „pentru a ascunde adevăratul beneficiar al creanței de 900.000 de euro, și implicit adevăratul proprietar al firmei respective cu activitate în mass media (SC Editura Evenimentul și Capital – n.r.), inculpatul Budeanu Radu Ioan a facilitat inculpatei Udrea Elena Gabriela încheierea unui contract de novație cu schimbare de creditor, între firma omului de afaceri (Bogdan Buzăianu, Gramotehniki ltd – n.r.) și o altă societate recomandată de inculpata Udrea Elena Gabriela (Barringwood Investment ltd – n.r.)”.

Fostul ministru al Dezvoltării a negat acuzațiile și a susținut că Bogdan Buzăianu ar fi sponsorizat, în realitate, în campania electorală din 2012, PDL. 

Udrea a lăsat de înțeles că, în cazul în care este inculpată pentru asta, în dosar ar trebui chemați la audieri și alți lideri ai PDL, conform profit.ro. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*