Noi dezvăluiri despre EgyptAir! Avionul a aterizat de urgenţă de cel puţin trei ori înainte de a se prăbuşi în mare

  • Nicoleta Ungureanu
  • 2 iunie 2016
  • Externe
avion egyptair

Avionul EgyptAir, care s-a prăbuşit pe data de 19 mai, a trebuit să aterizeze de urgenţă de cel puţin trei ori în cele 24 de ore înainte de accident, potrivit lui Jean-Paul Troadec, fostul director al autorităţii franceze pentru securitatea aviaţiei (BEA), informează Euronews.

Avionul EgyptAir, care s-a prăbuşit pe data de 19 mai în Marea Mediterană, a trebuit să aterizeze de urgenţă de cel puţin trei ori în cele 24 de ore de dinaintea accidentului, a afirmat Jean-Paul Troadec, fostul director al Biroului de anchete şi analize pentru securitatea aviaţiei (BEA) din Franţa

Troadec a mai spus că „Aceste noi descoperiri sunt importante pentru anchetatori. Nu putem presupune că ştim cu exactitate ce s-a întâmplat la bord, însă nu este în totalitate normal ca un avion să se întoarcă de mai multe ori din drum, după un incident tehnic, fără a găsi nimic în neregulă”.

Avionul MS804 a decolat miercuri seară la ora locală 23.20 (00.20 – ora României) de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris cu destinaţia Cairo şi a dispărut de pe radare la ora locală 02.45 (03.45 – ora României). Potrivit respectivului document, avionul a transmis 11 mesaje electronice începând cu ora 00.09.

Primele două mesaje indicau că motoarele erau funcţionale, abia cel de-al treilea – trimis cu câteva minute înainte de a dispărea – ar fi semnalat o creştere a temperaturii în zona geamului unde se afla copilotul. Avionul ar fi continuat să trimită mesaje în următoarele trei minute după care a dispărut de pe radare, scrie Al-Ahram.

Marţi, şeful Autorităţii de medicină legală din Egipt a respins declaraţiile făcute iniţial de un alt oficial, potrivit cărora rezultatele obţinute în urma examinării rămăşiţelor umane găsite după prăbuşirea avionului EgyptAir ar susţine ipoteza unei explozii la bord.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *