Ultimele Știri

Noi controale la o fabrică de lactate din Braşov, în urma toxinfecţiilor din Galaţi

Joi, 40 de elevi de la Şcoala Generală nr. 40 “Iulia Haşdeu” din Galaţi au fost transportaţi la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat laptele distribuit prin programul „Laptele şi cornul”, 36 dintre aceştia rămânând internaţi.

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Regiunea Centru – Braşov face noi controale la o fabrică de lactate din Hălchiu, judeţul Braşov, de la care ar proveni laptele consumat de elevii Şcolii nr. 40 “Iulia Haşdeu” din Galaţi, unde zeci de elevi au simptome de toxiinfecţie alimentară.

Şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Regiunea Centru – Braşov, Sorin Susanu, a declarat joi, că, în cazul celor 40 de elevi de la Şcoala Generală nr. 40 “Iulia Haşdeu” din Galaţi care au fost transportaţi la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au consumat laptele distribuit prin programul „Laptele şi cornul”, ar fi vorba despre laptele produs la fabrica Olympus din Hălchiu.

În urma cazului precedent, când 17 elevi la Şcoala nr. 3 din comuna Pechea, judeţul Galaţi, au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce ar fi consumat laptele primit prin programul „Laptele şi Cornul”, nu s-au găsit deocamdată nereguli, însă se aşteaptă analizele de laborator, a spus Susanu.

„Deocamdată nu am găsit nereguli la fabrica de la Hălchiu pentru că nu au sosit încă analizele de laborator. Au un sistem ultramodern, utilajele sunt noi, totul este de ultimă generaţie. Mai degrabă poate fi vorba de nereguli la transport, manipulare, deoarece sunt mai multe firme intermediare care intervin până în momentul în care laptele ajunge la copii. Totuşi se va face o analiză şi la ambalaj, să vedem dacă se închide etanş suficient de bine pentru a nu permite pătrunderea aerului şi alterarea produsului înainte de expirarea termenului de valabilitate“, a spus Susanu.

De asemenea, la începutul acestei luni 17 elevi la Şcoala nr. 3 din comună Pechea, judeţul Galaţi, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce ar fi consumat laptele primit prin programul „Laptele şi Cornul”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*