Ultimele Știri

Noi cazuri de oameni infectați cu Ebola, în Europa!

În Europa se înmulțesc cazurile de Ebola. O asistentă medicală din Spania, a contactat virusul după ce a tratat un pacient care era deja infectat. Deși a cerut în repetate rânduri să fie examinată, asistenta a ajuns să ia acest virus.

Soțul asistentei infectate cu Ebola, este și el internat în spital, împreună cu înca doi asistenți medicali. S-a declarat stare de carantină pentru acești pacienți. Peste 50 de persoane sunt ținute sub observație. Se pare că autoritățile vor să eutanasieze câinele asistentei medicale infectate cu Ebola, pentru a nu exista nicio formă de răspândire a virusului. 

O persoană nu este contagioasă atât timp cât nu manifestă simptomele în cauză. Acestea pot include febră, dureri de cap, dureri musculare și articulare, o stare de slăbiciune generală, diaree, vomă, lipsa poftei de mâncare și, uneori, sângerări. Perioada de incubație este de 21 de zile.

S-au luat măsuri în toate țările pentru a se evita răspândirea viruslui. „Este foarte improbabil ca virusul Ebola să se transmită printre pasagerii unui avion sau ai unui tren, având în vedere că transmiterea se face prin contact direct cu secreții corporale”, potrivit expertului american Stephan Monroe.

Președintele Americii, Barrack Obama, a dat declarații prin care a dorit să liniștească poporul american. „Luând în considerare măsurile luate, calitatea sistemului nostru de sănătate şi natura virusului Ebola care nu se transmite uşor, riscurile apariţiei unei epidemii de Ebola în Statele Unite sunt extrem de scăzute”, a spus Obama.

„Unele state mari nu iau suficiente măsuri”, a declarat el, subliniind că intenţionează să ceară omologilolor săi o implicare mai puternică în această luptă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*