Ultimele Știri

Noi audieri în dosarul „Referendumului”

Liviu Dragnea

Noi audieri în dosarul în care a fost condamnat Liviu Dragnea. Mai mulți martori au fost chemați în această dimineață la Instanța Supremă pentru a da explicații în dosarul „Referendumului”.

Printre cei care s-au prezentat în fața magistraților se numără și doi martori solicitați de liderul PSD. Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la un an de închisoare cu suspendare de un complet de trei judecători în dosarul „Referendumului”. Procurorii DNA au făcut apel.

Alți 74 de inculpați au fost achitați sau condamnați la închisoare cu suspendare, după ce au fost acuzați de fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Dragnea a fost acuzat de procurorii anticorupție că și-a folosit autoritatea pe care o deținea în partid pentru a obține, pentru sine sau pentru altul, foloase necuvenite.

„Ca un prim pas, Liviu Dragnea, în calitate de secretar general al partidului pe care îl reprezenta, dar și de coordonator al campaniei electorale, a emis două adrese, la 12 și 13 iulie 2012, destinate organizațiilor județene de partid, respectiv președinților și directorilor de campanie, dar și primarilor din țară ai acelui partid, adrese prin care, pentru obținerea participării la vot a alegătorilor, în proporție de 60%, li se solicita să ia măsuri incriminate de Legea nr. 3/2000 (în fapt, promisiuni de foloase materiale în scopul de a determina alegătorii să voteze) și, de asemenea, să propună prefecților înființarea de secții de votare în stațiunile turistice, care nu sunt ele însele unități administrativ-teritoriale”, arătau procurorii DNA.

Liderul PSD a mai fost acuzat că a pus la punct un sistem informatic complex cu ajutorul căruia trimitea mesaje, ordine și recomandări legate de stimularea participării cetățenilor la vot prin mijloace interzise de lege, către coordonatorii județeni de campanie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*