Ultimele Știri

Noi artefacte mayașe descoperite în Guatemala

Numeroase altare mayașe, arzătoare de tămâie și figuri de animale sculptate  vechi de 700 de ani au fost descoperite de către o echipă de arheologi, în interiorul unei case de consiliu din Guatemala.

Thimothy Pugh, profesor la Colegiul Queens din New York, a declarat pentru Society for American Archaeology că imobilul era construit din două săli cu coloane, iar pereții clădirii erau decorați cu sculpturi ce întruchipau reptile, papagali și broaște țestoase.

Conform cercetărilor, casa de consiliu era folosită de către grupul mayaș, Chakan Itza, pentru a organiza diverse ceremonii religioase și  întruniri oficiale.

„Practic, fiecare ritual politic sau religios avea loc acolo”, a declarat Pugh.

Între artefacte a mai fost găsit și un aprinzător de tămâie care întruchipa capul lui Itzamna, șamanul zeilor.

Casa de consiliu face parte din situl Nixtun-Ch’ich’ și a fost folosită până în anul 1500 A.D. După această perioadă, mayașii Chakan Itza, au distrus-o și au ales o nouă destinație a puterii.

„Mayașii acordau o atenție deosebită timpului și calendarului. După o anumită perioadă de timp, mutau scaunul puterii într-o altă  locație”, a precizat Pugh.

Arheologii sitului din Guatemala au relatat că poporul Chakan Itza a realizat un ritual prin care anula puterea acelei case  înainte  de a fi părăsită. Altarele au fost distruse și întreaga clădire a fost acoperită cu noroi.

Populația Itza a migrat în Peninsula Yucatán și a construit cel mai frumos oraș precolumbian, Chichén Itzá.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Noi artefacte mayașe descoperite în Guatemala

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*