Ultimele Știri

Noi acuzaţii pentru Toni Greblă. Fostul judecător a fost audiat de procurorii DNA

Fostul judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă, cercetat în libertate, a fost chemat la DNA pentru audieri. Procurorii l-au chemat pentru explicaţii, întrucât asupra politicianului planează noi suspiciuni de corupţie.

La intrarea în sediul DNA, Greblă a declarat că a fost chemat să se prezinte şi că nu ştie motivul, menţionând că speră la o „anchetă echitabilă”.

„Am fost chemat la DNA şi ca orice cetăţean m-am prezentat. Am înţeles să-mi dau demisia de la Curtea Constituţională şi acum sunt un simplu cetăţean, în urma împrejurărilor pe care le ştiţi şi dând dovadă de responsabilitate. Am sperat şi sper în continuare să am parte de o anchetă echitabilă pentru că acum suntem în stadiul de anchetă penală”, a afirmat Toni Greblă.

Fostul judecător a explicat că iniţial procurorul de caz a dispus reţinerea sa şi apoi a propus arestul la dimiciliu, iar ulterior două completuri ale instanţei supreme au decis că nu este cazul să fie luată nicio măsură restrictivă împotriva sa.

„În campania electorală s-ar mai fi cheltuit nişte bani pe nişte mese organizate pe acolo. Nu rezultă de nicăieri că au fost plătite pentru mine, ci că cineva ar fi organizat nişte mese, nu la solicitarea mea”, a declarat Toni Greblă.

Toni Greblă, fost judecător la Curtea Constituţională, este acuzat de trafic de influenţă, în formă continuată, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, precum şi constituirea unui grup infracţional organizat, în vederea pregătirii infracţiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*