Ultimele Știri

‘Nimeni nu v-a invitat, respectați regulile noastre!’ Președintele Cehiei a invitat imigranții să plece

Președintele ceh, către imigranți: "Nimeni nu v-a invitat, respectați regulile noastre!"

Milos Zeman

Poliția cehă a trebuit să utilizeze vineri gaze lacrimogene pentru a opri circa o sută de imigranți care, în așteptarea expulzării, încercau să fugă dintr-un centru de primire la Bela-pod-Bezdezem (nord-vestul țării) și vandalizaseră instalațiile acestuia.

Imigranții respectivi proveneau în special din Afganistan, Pakistan și Irak. Ca urmare a acestor fapte, președintele Milos Zeman i-a somat „să respecte reglementările” țării.

„Nimeni nu v-a invitat aici. Și cum sunteți deja aici, trebuie să respectați regulile noastre, la fel cum și noi respectăm reglementările când venim în țara voastră”, a declarat într-un interviu difuzat pe site-ul ziarului Blesk. „Dacă nu vă place, plecați !”, a adăugat șeful statului ceh.

„Acești oameni pot fi ajutați mai bine pe propriul lor teritoriu”, a afirmat Zeman. „Trebuie să lucrăm pentru reprimarea regimurilor teroriste, a Statului Islamic în special, pentru a elimina cauza principală a plecării (imigranților spre Europa)”, a spus el.

Republica Cehă, membră a UE din 2004, s-a angajat să primească pe teritoriul său 1.500 de refugiați, până în 2017. La ora actuală, ea este în special o țară de tranzit spre vestul Europei. În cursul primelor șase luni ale anului, poliția pentru străini a interceptat în Republica Cehă 3.018 imigranți ilegali, cifră în creștere cu 48 % față de aceeași perioadă în 2014, potrivit Katerinei Rendlova.

Potrivit unui sondaj al institutului Sanep, publicat vineri, 70,8 % dintre cehi sunt reticenți față de primirea imigranților provenind din Africa și din Orientul Mijlociu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*