Ultimele Știri

Nimeni nu își poate explica cum a fost posibil ca trupul lui Claudiu Petre să fie dispărut pentru 24 de ore: „De trei ori am verificat morții neidentificați de la INML! Nu putem înțelege cum a apărut din senin trupul lui”

Claudiu Petre, unul din tinerii care se aflau în clubul Colectiv în momentul producerii incendiului și care, deși ieșise printre primii din club, s-a întors să își salveze prietenii, a fost dispărut vreme de 24 de ore. Deși prietenii săi știau că acesta a fost luat cu ambulanța de la locul tragediei, le-a fost imposibil să îl găsească pe acesta, deși au căutat în repetate rânduri în toate spitalele în care fuseseră internați răniții în urma incendiului.

În mod inexplicabil, după 24 de ore de căutări, trupul mort al acestuia a apărut la IML, acolo unde prietenii lui Claudiu căutaseră deja de 3 ori. Cum este posibil ca un trup mort să apară din senin într-un loc în care a părut că nu se află, vreme de 24 de ore, nu vom afla niciodată. Dincolo de ușile spitalului, se dă o luptă ale cărei secrete nu le vom afla probabil niciodată.

”Trăiesc într-o țară în care un om a intrat într-o ambulanță după un tragic eveniment și după mai bine de 24 de ore, nimeni nu știe unde e. Trăiesc într-o țară unde un grup foarte mare de oameni și-a mobilizat toate pilele posibile pentru aflarea celor mai mici informații și detalii. Trăiesc într-o țară unde oamenii sunt greșit identificați – din durere, din repezeală, din nepăsare. Trăiesc într-o țară unde nimeni nu știe unde au dispărut 4 oameni intrați în ambulanțe. Ce aș putea să mai zic?”.

Prietenii acestuia explică cum de vineri până duminică l-au căutat neîncetat pe Claudiu. L-au căutat în repetate rânduri printre morți, printre cei aflați la terapie intensivă și chiar și printre morții neidentificați, dar nu l-au găsit în niciunul dintre aceste locuri. Deși s-au împărțit pe echipe și l-au căutat de mai multe ori în diferite spitale, Claudiu a apărut în mod ciudat la INML, acolo unde prietenii reveniseră de trei ori pentru căutări, fără niciun rezultat.

“Căutarea sa a început după incendiu, vineri seara, și a durat până duminică. Ultima oară când fusese văzut în viață urma să fie preluat de o Ambulanță și dus la spital. L-am căutat de vineri noaptea până sâmbătă în zori. Apoi, sâmbătă la ora 10:00, am reluat căutările până duminică la 05:00 dimineața. Nu l-am găsit, dar eram prea obosiți și nu mai judecam limpede. Au fost 30-40 de oameni care l-au căutat neîncetat în spitale, printre răniți sau la INML printre morți și neidentificați. Aveam echipe, comunicam între noi și l-am căutat în mai multe rânduri în același locuri. Pentru că nu îl găseam ceream să fim lăsați la secțiile de terapie și reveneam sperând că în haosul acela s-a făcut o încurcătură și vom da de el. Ajunsesem să credem că poate a făcut un șoc și a plecat undeva refuzând spitalizarea. La INML am fost de mai multe ori. Prima oară a intrat iubita lui, pentru că mama nu se simțea în stare să treacă prin așa ceva. Nu l-au găsit nici printre morți, nici printre cei trei neidentificați. Am luat din nou spitalele la rând, ne-am împărțit în echipe, am dat telefone, am apelat la relații, la tot! Speram și căutam”, își aminteste amica lui Claudiu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*