Ultimele Știri

Nicușor Constantinescu, săltat de mascați și dus la DNA

nicusor constantinescu dna

După percheziții de câteva ore la sediul CJ Constanța, Nicuşor Constantinescu a fost însoțit de mascaţi şi dus la DNA Constanţa pentru audieri într-un nou dosar, el declarând că probabil va fi reţinut.

Nicușor Constantinescu a fost scos din sediul Consiliului Judeţean Constanţa în jurul orei 15:30, fiind flancat de mascaţi.

Înainte de a fi urcat în maşina anchetatorilor pentru a fi dus la audieri la DNA Constanţa, Nicuşor Constantinescu a spus că probabil va fi reţinut şi că s-a pregătit, având la el o geantă cu lucruri personale, între care pamperşi şi periuţa de dinţi.

„E o continuare a hărţuirii mele politice, a domnului primar Mazăre şi a prietenului meu Sorin Strutinsky. Sunt acuzat că am semnat nişte contracte cu televiziunea Soti şi cu ziarul Telegraf, fapt pentru care şi domnul Mazăre a fost cercetat şi a primit neînceperea urmăririi penale de la domnul procuror de la DNA Bucureşti, acum doi ani, pentru aceleaşi acuzaţii.

Sunt acuzat de abuz în serviciu, presupun, conflict de interese şi alte chestiuni. Am un mandat de aducere la DNA Constanţa, unde mă voi duce. Vom vedea ce se întâmplă. Probabil că voi fi reţinut, mi-am luat bagajele la mine, sunt pregătit, am pamperşii la mine, am periuţă de dinţi şi ne vedem la Tribunal mâine, probabil”, a declarat Nicuşor Constantinescu.

Procurorii DNA Constanţa au făcut percheziţii, astăzi, timp de aproximativ şapte ore, la sediul Consiliului Judeţean Constanţa, precum şi la sediile mai multor firme, între care SC Aqualand SA şi Hotel Cupidon din Eforie Nord.

DNA preciza că în acest caz se fac cercetări privind infracţiuni electorale şi de serviciu, faptele de corupţie şi cele asimilate acestora fiind comise în perioada 2009-2013

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu ar fi suspectat de mai multe fapte de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Astfel, în anul 2012 preşedintele CJ Constanţa a acceptat şi decontat, cu ştiinţă, o cotă de 23% din valoarea lucrărilor de împădurire executate de Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, reprezentând cheltuieli indirecte, în loc de 18%, cât ar fi fost legal. Astfel, ar fi fost plătită ilegal suma totală de peste un milion de lei.

În același an, Consiliul Judeţean Constanţa a făcut plăţi nelegale pentru servicii de publicitate în valoare de peste două milioane de lei către SC Combat Press SRL Constanţa şi SC Soti Cable Neptun SRL, ale lui Sorin Strutinsky, precum și alte contracte de prestări servicii în care s-a aflat în conflict de interese.

În acest dosar, este vizat şi Cristian Bogdan Zgabercea, fost director în Consiliul Judeţean Constanţa, pentru complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani, fiind suspectat că l-a ajutat pe Nicuşor Constantinescu să facă plăţi ilegale de peste 5 milioane de lei, reprezentând finanţări nerambursabile din fonduri publice către diverse asociaţii.

De asemenea, în acelaşi dosar este vizată şi Gina Hortolomei Moscu, administrator şi asociat la mai multe societăţi, ea fiind suspectată de abuz în serviciu.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale:

  • Dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa;
  • Atribuirea nelegală de terenuri;
  • Luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*