Ultimele Știri

Nicușor Constantinescu, reținut și acuzat de plăţi ilegale către asociaţii, fundaţii şi cluburi sportive

nicusor constantinescu dna radu mazare

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, reţinut, astăzi, pentru mai multe infracţiuni, între care abuz în serviciu, conflict de interese şi coruperea alegătorilor, este acuzat de plăţi ilegale, din fonduri publice, către asociaţii, fundaţii şi cluburi sportive.

Procurorii DNA Constanţa au emis pe numele lui Nicușor Constantinescu ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore în urma percheziţiilor făcute de procurori la sediul CJ Constanţa.

Potrivit comunicatului DNA Constanţa, Nicușor Constatinescu este acuzat de săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu – trei infracţiuni, din care două în formă continuată, constituire a unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor – două infracţiuni, conflict de interese – zece infracţiuni, din care cinci în formă continuată, şi tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.

În 2012, Nicuşor Constantinescu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, finanţând în mod nelegal cheltuieli cu activităţile sportive, în sumă de 13.305.000 lei, ce au reprezentat plăţi nerambursabile din fonduri publice către asociaţii şi cluburi sportive.

Tot în cursul anului 2012, Nicuşor Constantinescu, împreună cu mai multe persoane, a constituit un grup infracţional organizat al cărui scop a fost comiterea mai multor infracţiuni îndreptate împotriva patrimoniului judeţului Constanţa precum şi a unor infracţiuni de spălare a banilor.

Totodată, susţin procurorii DNA, Constantinescu a finanţat echipa de handbal a municipiului Constanţa, în mod ilegal, de la bugetul judeţean, cu suma de 3.750.000 lei, iar din această sumă clubul sportiv, al cărui preşedinte era tot el, a achitat societăţii la care deţinea 25 la sută din părţile sociale, suma de 113.032 lei.

De asemenea, preşedintele CJ Constanţa este acuzat că a încheiat şase contracte de prestări servicii, cu două firme la care asociat este o persoană aflată în relaţii comerciale cu el şi a făcut plăţi din fonduri publice, în temeiul acestor contracte, în mai multe rânduri, în cuantum total de 10.304.729,52 lei. Totodată, el a făcut plăţi către două firme, la care asociat este aceeaşi persoană aflată în relaţii comerciale cu preşedintele CJ Constanţa, în sumă totală de 340.543,90 lei.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*