Nicușor Constantinescu reclamă ”abuzurile repetate ale DNA”

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a trimis o scrisoare ambasadorului Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, prin care reclamă ”abuzurile repetate” la care a fost supus de DNA.

În scrisoare deschisă remisă de Nicușor Constantinescu prin avocații săi, acesta precizează că deşi se află într-o stare de sănătate precară, nu beneficiază de asistenţa medicală de specialitate, fiindu-i aplicat un tratament ”nedemn”.

Acesta acuză procurorii DNA CĂ Încălcă „brutal dreptul la apărare”, punând inculpaţii în situaţii „umilitoare şi degradante”.

„Şi nu cred că sunt eu un caz singular în care lupta pe care chiar domnia voastră o sprijină împotriva corupţiei din România, îmbracă forme inchiziţionale şi este supusă scopului unic de a obţine condamnarea în orice condiţii, încălcând brutal dreptul la apărare, punând inculpaţii în situaţii umilitoare şi degradante şi uzând de metode de anchetă şi cercetare care le pun sănătatea şi chiar viaţa în pericol”, se arată în document.

De asemenea, fostul președinte al CJ Constanța acuză că i-au fost respinse ”în mod abuziv” toate solicitările făcute pentru a se putea apăra.

„Totul a culminat cu derularea ultimelor evenimente, în sensul acordării unor termene de judecată în mod precipitat, cu o celeritate nemaiîntâlnită, audierea mea în condiţiile în care chiar medicii prezenţi au susţinut existenta unui risc de accident vascular cerebral sau infarct miocardic, dispunând pe răspunderea lor internarea mea în spital. Această măsură cu caracter medical a determinat totuşi DNA (…), să facă presiuni în vederea externării mele şi chiar a dispus începerea urmăririi penale împotriva medicilor pentru infracţiunea de favorizarea infractorului!”, susţine Nicuşor Constantinescu în scrisoarea sa către ambasadorul Hans Klemm.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *