Ultimele Știri

Nicușor Constantinescu a fost arestat preventiv

Magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus, aseară, arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel în 48 de ore de la pronunţare.

Președintele Consiliului Județean Constanța este acuzat de abuz în serviciu, dupa ce ar fi făcut plăti ilegale către mai multe firme, dar și de conflict de interese sau constituire a unui grup infracțional.

În urma unor percheziţii ale procurorilor anticorupţie derulate joi timp de circa şapte ore la CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu a fost dus la sediul DNA – Serviciul teritorial Constanţa, iar după aproape două ore de audieri acesta a fost reţinut.

Anchetatorii au facut percheziții la sediul Consiliului Județean, un hotel, un parc de distracții, asociația Litoral-Delta Dunării și pavilionul expozițional din Mamaia, dar și sediul unei fundații din oraș,  care au legătura cu suspectul, dar si cu fostul sau asociat, Sorin Strutinsky, reținut și el. Toate aceste instituții sunt legate, într-un fel sau altul, prin afaceri, de consiliul județean.

Procurorii DNA au informat că acesta este acuzat de abuz în serviciu (trei infracţiuni, din care două în formă continuată), constituire a unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor (două infracţiuni), conflict de interese (zece infracţiuni, din care cinci în formă continuată), precum şi de tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.

Nicușor Constantinescu, Radu Mazăre și Sorin Strutinski au înființat împreună, în 1992, mai multe societăți din care cei doi oameni politici s-au retars, însa procurorii bănuiesc că, de fapt, îi ofereau contracte preferențiale amicului Strutinsky.

„Probabil voi fi reținut, mi-am luat pampersii, periuța de dinți, bagajul, probabil că ne vedem mâine la tribunal”, a spus Nicusor Constantinescu în timp ce era săltat de mascați.

Nicușor Constantinescu mai este cercetat în alte dosare. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanțarea Centrului Militar Zonal Constanța, în altul că nu s-a supus controlului Curții de Conturi, iar în cel de-al treilea, pentru că a atribuit nelegal terenuri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*