Ultimele Știri

Niciun supermarket nu vinde fructe sau legume ecologice româneşti

Potrivit unui studiu, niciun supermarket important, de pe teritoriul României, nu comercializează fructe sau legume ecologice autohtone.

În prezent, în aceste magazine, există doar un singur brand de lapte ecologic. Din totalul de lapte dulce comercializat, 56,5% provine din România, faţă de 54,43% în 2013. Însă doar un singur brand este prezent în categoria lapte românesc certificat ecologic, pe rafturile magazinelor.

Cât despre ouă, acestea provin în cea mai mare parte din România însă doar 9,8% dintre acestea au certificare ecologică.

„Studiul ne arată că odată iniţiată conversaţia despre sustenabilitate încep să apară şi rezultatele, scorurile tuturor participanţilor fiind mai bune faţă de anii precedenţi. Cu toate acestea, în continuare niciunul dintre retailerii participanţi nu comercializează fructe şi legume româneşti provenite din agricultura ecologică, avem un singur brand de lapte românesc ecologic şi doar trei retaileri au pe raft detergent cu certificare de mediu”, se menţionează într-un comunicat.

Studiul relevă faptul că se menţine îmbunătăţirea la nivel de piaţă pentru fructele şi legumele fără certificare ecologică provenite din România (55%), dar în continuare niciuna dintre cele 11 companii nu comercializează fructe şi legume româneşti provenite din agricultura ecologică.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*